Alles over De Limburg Contest: het perfecte plaatje!

Let op: programma ‘on hold’ voor 2020

Het programma

Platform Ketensamenwerking Zuid brengt in 2020 innovatieve teams met experts en studenten in verbinding met gemeenten en corporaties in Limburg om de antwoorden te vinden op de uitdagingen die energietransitie en ketensamenwerking bieden.

Het doel is te laten zien dat juist ketensamenwerking het verschil gaat maken bij de uitdagingen die de verduurzaming van de gebouwde omgeving met zich meebrengt. We gaan op zoek naar het perfecte plaatje, want alleen de beste oplossing telt! Daarvoor staat een aansprekend en ambitieus jaarprogramma klaar dat een startconferentie, 2 hackatons, een werkbijeenkomst en een slotconferentie omvat.

Lees er alles over

Heb je de pitches al gezien?

Op de speciale pitchpagina vind je de vraagstelling van de deelnemende 6 gemeentes plus de pitches van onze teamcaptains.

Verslag Startbijeenkomst 5 februari

Op 5 februari 2020 was de aftrap voor deze uitdagende contest in Villa Flora in Venlo. Gelijk bij binnenkomst was er al het perfecte plaatje van de heerlijke taarten en petit fours van ‘onze’ Heel Holland bakt-kandidate Pauline Leenders. Een betere start kon het middagprogramma met 110 deelnemers afkomstig uit provinciale overheid, gemeenten, onderwijs en bedrijfsleven zich niet wensen.

Lees hier alles over de startbijeenkomst

Teamcaptains lopen zich warm

3 maart spraken de teamcaptains met elkaar via Skype over de stappen die zij gaan zetten met hun teams. Voor die teams zijn nog plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Projectleider Leon Verheggen nam het verloop van het programma met de teamcaptains door en beantwoordde ook hun vragen. Bij de komende hackaton (nieuwe manieren zoeken om bestaande oplossingen in te zetten) op 1 april 2020 gaan de teams aan de slag. Dat doen ze onder begeleiding van UMIO (onderdeel van de Universiteit Maastricht).

Het doel is te laten zien dat juist creativiteit en ketensamenwerking het verschil gaan maken bij de uitdagingen die de verduurzaming van de gebouwde omgeving met zich meebrengt.

Lees er alles over

Aanpassing programma

De geplande hackaton van De Limburgse Contest, het perfecte plaatje! op woensdag 1 april 2020 schuift door naar woensdag 24 juni 2020.

Dit als gevolg van het corona-virus. Zo treffen de huidige maatregelen de inzet van studenten en sluiten enkele onderwijsinstellingen hun deuren met betrekking tot fysiek onderwijs. Zonder studenten verder gaan is geen optie, daardoor zou een belangrijke bouwsteen wegvallen voor de opzet van de contest.

Wij zullen je tijdig op de hoogte houden van de ontwikkelingen die invloed hebben op onze agenda. Voorlopig gaan we ervan uit dat we op 24 juni de draad weer op kunnen pakken. 

Namens het bestuur van het platform,

Leon Verheggen, programmamanager

Hackaton programma woensdag 24 juni

 • 9.00 uur: Start (intro)
 • 9.15 uur: Energizer + problem understanding
 • 11.15 uur: Koffiepauze
 • 11.30 uur: Ideation rounds
 • 12.30 uur: Lunch
 • 13.30 uur: Delen ideeën, selectie top 3, cocreëren
 • 15.00 uur: Pitch prep
 • 15.15 uur: Koffiepauze
 • 15.30 uur: Energizer + Pitches (5 teams: 5 min pitch + 5 min feedback)
 • 16.30 uur: Include feedback
 • 17.00 uur: Wrap up and next steps
 • 17.20 uur: Finish

Meld je aan voor een ontwikkelteam

Help jij mee de antwoorden te vinden op de uitdagingen voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving in Limburg? Dat kan als je meedoet aan De Limburgse Contest: het perfecte plaatje! 

Platform Ketensamenwerking Zuid brengt dit jaar innovatieve teams met experts en studenten in verbinding met gemeenten en corporaties in Limburg om de antwoorden te vinden op de uitdagingen die energietransitie en ketensamenwerking bieden.

Kijk hier naar de pitches van de gemeentes en de teamcaptains. En meld je aan!